Kérdése van? Hívjon minket! 06304318801

Adattörlési szolgáltatás

Tisztelt Vásárlónk!

 

Fizetésnél kérje az ingyenes adattörlő kódot adatainak biztonsága érdekében!

 

A Kormány döntése alapján a kereskedő minden tartós adathordozó termék vásárlásakor köteles ingyenes adattörlő kódot biztosítani.

 

 

További információk

a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság honlapján:

https://nmhh.hu/veglegestorles

Adattörlési szolgáltatás

A személyes adatok védelme érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adattörlési szolgáltatást nyújt a fogyasztóknak.

A szolgáltatással az eszközön tárolt adatok (például képek, videók, dokumentumok) visszaállíthatatlanul törölhetők az alábbi terméktípusok esetében:

• Pendrive

Hogyan használható a végleges adattörlő alkalmazás?

1. A tartós adathordozó eszközön tárolt adatok törlési folyamata a https://www.veglegestorles.hu oldalon indítható.
2. A weboldalon adja meg:

• az adattörlő kódot,
• egy e-mail címet, melyre a törlésről szóló tájékoztatót küldi a rendszer és
• a törölni kívánt eszköz típusát.

3. Kövesse az e-mailben kapott tájékoztató utasításait
Előfordulhat, hogy bizonyos eszközökkel nem kompatibilis az alkalmazás, erről bővebb információ a https://www.veglegestorles.hu oldalon található.

Részletek

A végleges adattörlés szolgáltatás igénybevételéhez szükséges kódot a Midobozunk.hu, Szikura-Peregi Gábor e.v., mint kereskedő, 2023.04.01 -től digitális formában adja át a fogyasztónak a vásárlás alkalmával. A kód a manuális visszaigazoló levélen kerül feltüntetésre, melyet az Ön által megadott E-mail címre küldünk. A kód a fent megjelölt termékek esetében egyszeri alkalommal biztosított, elvesztése esetén a kódot a kereskedő nem pótolhatja új kód átadásával.

Végleges adattörlés: díjmentesen igénybevehető szolgáltatás, melynek használatával minden (az adott eszközön) tárolt adat visszaállíthatatlanul törölhető.

Adattörlő alkalmazás: a végleges adattörlés szolgáltatás szoftvere. A szolgáltatást az NMHH által megbízott beszállító biztosítja, az alkalmazás üzemeltetése és a törlési folyamat a Midobozunk.hu oldaltól (Szikura-Peregi Gábor e.v.) teljesen függetlenül működik.

Adattörlő kód: az Adattörlő alkalmazás használatára jogosító, egyszer használatos kód.


Az adattörlő kód használata

A végleges adattörlést a www.veglegestorles.hu webes felületen elérhető alkalmazás segítségével lehet elvégezni, a felületen közétett felhasználási útmutató szerint. A számlán feltüntetett adattörlő kód, a szükséges eszköz-azonosítók, valamint adatok megadását követően, az alkalmazás segítségével véglegesen le lehet törölni az adatokat az ott közzétett felhasználási feltételek szerint támogatott tartós adathordozóról.

A digitális kód egyszer használható fel, egy törlésre biztosít lehetőséget. A törlést követően a felhasználó elektronikus levélben adattörlési igazolást kap. Az adattörlő alkalmazás és a digitális kód használatával kapcsolatos további információ a www.veglegestorles.hu weboldalon található.

További részleteket az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazás biztosításával kapcsolatos eljárási szabályok meghatározásáról szóló 726/2020. (XII. 31.) számú kormányrendelet tartalmaz.

Az adattörlő szolgáltatás biztosítása, az alkalmazás üzemeltetése a Midobozunk.hu oldaltól (Szikura-Peregi Gábor e.v.) függetlenül, az NMHH közreműködésével történik, ezért kérjük, hogy adattörléssel összefüggő kérdés esetén forduljon az illetékes hatóság ügyfélszolgálatához a következő elérhetőségek egyikén:

• e-mailen: ugyfelszolgalat@veglegestorles.hu, vagy
• munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30, pénteken 8:00 és 14:00 között telefonon: 06 1 999 6434


Keresendő kifejezés
Keresés típusa
Miben keressen
Összes kategória
Ft
Ft